Tobbes glassverkstad
Hantverksglass från Österskär inspirerad av italiensk gelato

Om Tobbes glassverkstad 

Varför startar man en glassverkstad?

Vi startade glassverkstan för att kunna erbjuda lokalt och småskaligt producerad glass inspirerad av italiensk hantverksglass, gelato. Eller, det är nog en sanning med viss modifikation. Vi startade nog egentligen glassverkstan för att kunna stilla vårt eget begär efter italiensk gelato. Flertalet Italienresor gav oss smak för denna vansinnigt goda glass. Samtidigt vill vi ge andra möjlighet att njuta av riktigt god glass.

Anledningen till att vi valt att göra just italiensk gelato är att det är den glass som vi tycker ger den bästa smakupplevelsen. Glass är ett hantverk vilket man i Italien utvecklat till perfektion. 

Ett mål med glassverkstan är att kunna ha ett variationsrikt och spännande utbud. Vi kommer därför att erbjuda nya och spännande smaker löpande. 

Vi vill även erbjuda dig som önskar en viss smak möjlighet att beställa just denna. Vi tar alltså fram din önskesmak på förfrågan! Läs mer under Beställa glass.

Vem är Tobbe?

Tobbe är glassgourmanden som tröttnat på tråkig butiksglass och som saknar riktig italiensk gelato på hemmaplan. Han som dagligen äter minst en liter glass och aldrig tröttnar. Och som tycker att livet är för kort för dålig glass. Därför har han bestämt sig för att göra just den glass han själv, och förhoppningsvis andra, vill ha. Ständigt uppbackad av fru Karin och två barn blir sökandet efter den perfekta skopan lättare.